Dražba nemovitosti - jak probíhá a jak se da řešit

Co je insolvenční rejstřík

Insolvenční rejstřík je online databáze, kterou spravuje Ministerstvo spravedlnosti. Tato platforma je neocenitelným zdrojem pro každého, kdo potřebuje dohledat informace o finanční situaci firem či jednotlivců podléhajících insolvenčnímu řízení. V rejstříku je možné nalézt úplný seznam všech zúčastněných stran, včetně dlužníků a insolvenčních správců, a přístup k nezbytným dokumentům, které jsou důležité pro pochopení a řízení insolvenčních řízení.

Účel insolvenčního rejstříku

Insolvenční rejstřík, spravovaný Ministerstvem spravedlnosti České republiky a dostupný na webu isir.justice.cz, poskytuje uživatelům online přístup k aktuálním i archivovaným datům o insolvenčních řízeních. Tento nástroj umožňuje jak věřitelům, tak dlužníkům v úpadku, stejně jako insolvenčním správcům, zaměstnavatelům dlužníků a obchodním partnerům, získat klíčové informace týkající se insolvenčních procesů a pohledávek. V insolvenčním rejstříku najdete seznam dlužníků, seznam insolvenčních správců a dokumenty, které jsou potřebné k insolvenčnímu řízení.

Jak vyhledat osobu v insolvenci

Ověřit si jakoukoliv osobu nebo firmu, jestli je v insolvenci, je díky insolvenčnímu rejstříku záležitostí několika málo kliknutí. Tento text vám poskytne stručný, ale podrobný návod, jak efektivně vyhledávat jména v insolvenčním rejstříku a získat tak potřebné informace.

Na úvodní straně najdete část označenou jako "Insolvenční rejstřík", kde se vám nabídne výběr mezi rychlým vyhledáváním a možností přejít na vyhledávání s více parametry. Po zadání jména dotyčné osoby či firmy do vyhledávacího pole se vám zobrazí seznam odpovídajících záznamů. Tato funkce umožňuje jednoduše a rychle zjistit, zda má osoba, kterou hledáte, záznam v insolvenčním rejstříku.

Pro složitější dotazy je k dispozici pokročilé vyhledávání, které přijímá širší spektrum identifikačních údajů, včetně unikátních identifikátorů jako jsou IČO nebo příjmení. Výsledky hledání poskytnou přehled o jakýchkoli insolvencích spojených s hledanou osobou, včetně informací o aktuálním stavu řízení a dalších relevantních údajů. Tento postup umožňuje jednotlivcům i firmám si provést důkladnou kontrolu před uzavřením jakýchkoli obchodních dohod apod.

Vyhledávání v insolvenčním rejstříku nejen podle jména a názvu

Pro zjištění informací o konkrétních osobách nebo o průběhu insolvenčních řízení je k dispozici speciální online platforma. Tato platforma nabízí možnost vyhledávání podle různých kritérií, včetně jména a příjmení dlužníka, jeho identifikačního nebo rodného čísla, spisové značky, která je přiřazena k insolvenčnímu řízení, nebo názvu právnické osoby.

Kromě toho je k dispozici webová služba, která poskytuje volný a neomezený přístup k úplným datům v rejstříku. Tato služba umožňuje nejen stažení potřebných informací, ale i průběžné sledování nových změn a aktualizací, což je důležité pro udržení přehledu o všech důležitých aspektech insolvenčního řízení.

Co insolvenční rejstřík obsahuje

Vyhledávání subjektu

Je to praktický online nástroj, který umožňuje uživatelům rychle získat přístup k potřebným údajům, ať už hledají detaily o jednotlivcích v insolvenčním řízení nebo chtějí vyhledat určité osoby či subjekty. Tato platforma je navržena tak, aby uživatelům umožnila snadný přístup k detailním informacím o řízeních a subjektech zapsaných v rejstříku.

Seznam insolvenčních správců

Insolvenční rejstřík poskytuje úplný přehled všech insolvenčních správců. Umožňuje uživatelům vyhledávat informace o insolvenčních správcích, včetně adres jejich kanceláří, poboček a rozsahu jejich oprávnění pro výkon jejich činnosti.

Formuláře související s insolvenčním řízení

Tato část je určena jak pro dlužníky, tak pro věřitele a insolvenční správce, kde mají možnost si stáhnout všechny dokumenty, které jsou vyžadovány podle právních předpisů, a to spolu s instrukcemi, jak je správně vyplnit.

Zvažujete podat návrh na insolvenci?

Pokud vás tíží dluhy a čelíte exekucím, možná přemýšlíte, že vaší jedinou volbou je vyhlásit osobní bankrot. Ale co když vám řekneme, že existuje cesta, jak si ponechat vaši nemovitost a zároveň se zbavit finančních starostí? Nabízíme realitní službu, díky které můžete svou zadluženou nemovitost prodat bez nutností se stěhovat. S výkupem nemovitostí získáte potřebné finanční prostředky na uhrazení dluhů, aniž byste přišli o domov, což je běžný důsledek při insolvenci, kdy se prodejem nemovitosti uhradí pohledávky.

S využitím naší služby nejen vyrovnáte své dluhy, ale zároveň si zajistíte možnost zůstat ve svém domově s možností jeho pozdějšího odkupu zpět do vašeho vlastnictví. To je skvělá příležitost pro ty, kteří hledají způsob, jak se vymanit z finančních problémů, aniž by museli opustit svůj domov.

Informace týkající se insolvenčních řízení

V insolvenčním rejstříku naleznete dokumenty a informace spojené s insolvenčními řízeními. Tyto informace jsou řazeny podle data a pořadí, v jakém byly zveřejněny. Obsahují například rozhodnutí vydaná insolvenčním soudem, veškeré dokumenty podané během insolvenčního řízení a další relevantní informace, které jsou podle zákona určeny ke zveřejnění v tomto rejstříku.

Jedná se například o:

  • Vyhlášku o zahájení insolvenčního řízení
  • Rozhodnutí soudu zjištění úpadku
  • Rozhodnutí soudu o povolení oddlužení
  • Rozhodnutí soudu o schválení oddlužení
  • Rozhodnutí soudu o zrušení oddlužení
  • Rozhodnutí soudu o ukončení oddlužení a další

Jak jsou uspořádaný záznamy v insolvenčním rejstříku

Struktura záznamů v insolvenčním rejstříku je systematicky uspořádána podle jednotlivých dlužníků, ať už se jedná o fyzické osoby nebo společnosti. U každého dlužníka lze najít kompletní přehled insolvenčních řízení, v nichž figuruje, včetně těch, které jsou aktuálně vedeny, i těch již ukončených.

Detaily zahrnuté v přehledu každého řízení zahrnují identifikaci dlužníka, údaje o přiděleném insolvenčním správci (pokud byl jmenován), datum zahájení a poslední změny v řízení, spolu s výčtem dokumentů a rozhodnutí souvisejících s daným případem, které jsou veřejně dostupné.

Insolvenční spisy jsou rozděleny do pěti hlavních oddílů, od A, B, C, D a P, kde:

  • Oddíl A - obsahuje informace od zahájení řízení až po rozhodnutí soudu o úpadku
  • Oddíl B - pokrývá období od zjištění úpadku až po konec řízení
  • Oddíl C - se věnuje incidenčním sporům, například sporům o pravost pohledávek.
  • Oddíl D - zahrnuje různé další záznamy relevantní pro rejstřík.
  • Oddíl P - je zaměřen na přihlášky pohledávek věřitelů a související usnesení.

V každém z těchto oddílů lze vyhledat specifické záznamy, včetně datumu jejich zveřejnění, a případně se dostat k plnému znění příslušných dokumentů. Tyto informace jsou klíčové jak pro dlužníky a věřitele, tak pro širokou veřejnost při ověřování finančního stavu subjektů nebo při přípravě na přihlášení pohledávek.

Výkup i zadlužených nemovitostí


Prodávejte rychle a bez skrytých poplatků. Nabízíme férovou cenu za váš dům či byt, bez zbytečného čekání. Kontaktujte nás a my zařídíme zbytek.

Výkup nemovitostí

Okamžitý výkup nemovitostí

Okamžitý prodej bez realitky

Představte si prodej vaší nemovitosti ihned a bez komplikací, zdlouhavého papírování a skrytých poplatků, které obvykle přicházejí s realitními kancelářemi. My vám nabízíme příležitost prodat nemovitost okamžitě, za cenu, která odráží skutečnou hodnotu vašeho domu nebo bytu. Ušetřete si čas i nervy – stačí nás kontaktovat a my se o vše ostatní postaráme.

  • Neplatíte provizi RK
  • Peníze máte do 2 dnů!
  • Vyplacíme exekuce a dluhy
  • Možnost bydlení v nájmu